söndag 13 juni 2010

Chihuahua

Det var ett tag sedan jag uppdaterade bloggen. Pa resande fot ar det svart att ta sig tid for bloggskrivande, men nu kanner jag ro sa har kommer en snabbresumé av vad som har hant sedan sist.

Efter Barrancas del Cobre bar det av med buss till Chihuahua, en stad som bjod pa okenhetta. Inte sa konstigt kanske med tanke pa att den ar omringad av oken. Det var helt sjukt, kladerna limmades fast och nagra friska vindar var det inte tal om. De enda vindpustarna som kom hade lika garna kunnat ha haft sitt utsprung i en finsk bastu.

Naval, dar installerade vi oss hos en tjej, Marcelana, som vi hade letat upp pa couchsurfing. Hon visade sig vara en skon tjej med en lika skon familj. Dock jobbade hon pa Wal-Mart fran tidig morgon till sen eftermiddag sa hon lamnade av oss hos sin van Marco pa morgonen forsta dagen och hos honom blev vi sedan kvar resten av tiden. Marco korde snallt runt oss i stan och visade allt av intresse (muséer, gamla byggnader, katedralen, utsiktsplatser osv). Vi sag bl.a kyrkorummet dar sjalvstandighetshjalten, prasten Manuel Hidalgo, satt fangslad sina sista manader i livet innan han avrattades. Vi besokte aven Pancho Villas hem. Panho var mannen som bl.a stal kossor fran rika godsagare och salde kottet billigt till folket och pa sa satt byggde upp kapital for att kunna invadera USA. Har ar han en nationalhjalte och hans hus var fullt av hemliga lonngangar for att snabbt kunna fly ifall nagon skulle forsoka ta sig in. Ball.

En av hojdpunkterna var nog dock nar vi, av en slump, fick reda pa att Gloria Trevi (mexicos svar pa Madonna, som jag skrev i for nagra inlagg sedan) satt fangslad i Chihuahua. Marco var inte svarovertalad och stallde sjalvklart upp pa att ta oss dit och visa oss detta mytomspunna stalle. Dar hade vi en fotosession med sjalvkonstruerade plakat med texten "Gloria es inocente" (pa svenska: Gloria ar oskyldig) tills en sur vakt kom och sa att vi inte fick fota finkan.

Kvallen bjod pa utgang med Marco, Marcelana och en bunt andra skona typer. Den inleddes med drickande pa en skabbig kantina och avslutades med vild dans vid rodljusen pa en av stadens motorvagar. Klockrent.

Inga kommentarer: