tisdag 6 juli 2010

Nuts

Jag skriver fran Antigua, Guatemala, en vacker stad som jag spenderat fler dagar an planerat i. Efter alla korta stopp har och dar var det bara sa skont att stanna lite langre pa ett stalle och bara vara, utan stress, utan planering for nasta anhalt, utan nagonting annat an lugn.

Vi traffade en karl i en bar i lordags som driver en farm som producerar makadamianotter strax utanfor Antigua. Han bjod in oss att aka dit och kolla in det dagen darpa, vilket vi i brist pa annat att gora gjorde. Dar fick vi reda pa att notterna ar universalkuren for alla varldens problem, fran fattigdom till hudsjukdomar och kliande myggbett.

Idag fick jag min andra narkontakt med centralamerikanska notter nar jag hoppade pa en buss som skulle ta mig till Honduras. Helt plotsligt svanger chaufforen in pa en bilverkstad i Guatemala City, som ligger ungefar 45min fran Antigua. Vad hander, fragade jag. Han svarar att de bara ska byta dacken eftersom de ar sa slitna, men att vi snart ar ivag igen. Tre timmar senare borjar jag och tyskan som sitter i samma buss bli lite snea och otaliga. Dacken var fortfarande inte klara. Da sager han "ah, vi aker tillbaka till Antigua, va?". Vi svarade med gapande munnar: va? Varpa han sager att vi anda inte skulle komma fram forran vid midnatt i Honduras och att det kunde vara osakert. Sa efter lite sura miner fran oss erbjod han oss en gratisnatt pa ett hotell i Antigua som luktar blot hund, sa har ar vi helt enkelt. Tillbaka pa ruta ett. Javla centralamerikanska notter.

2 kommentarer:

Moa sa...

haha jävla nötter!
jag var också på nötfarm när jag var i Antigua :)
Njut av Honduras! (snart ikapp Jullan kanske)
Puss o kram!

Paco sa...

i knows! nu ar jag antligen framme, halleluja! hett som en motherfucker ar det och inget guatemaltesiskt regn sa langt ogat kan na. ganska bra med andra ord!

ja, jag jobbar pa det men hon ror sig snabbt den javeln. vem hade kunnat ana, haha.

kram!!